UPDATE. Greva din școli continuă şi marţi

UPDATE. Greva din școli continuă şi marţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, ora 17,52:

Ședința personalului din învățământ s-a încheiat în urmă cu câteva minute. Decizia luată la unison a fost continuarea grevei generale și noi acțiuni de protest. Așadar angajații din învățământ se vor afla mâine, 6 iunie, 6 iunie, începând cu ora 11.00, din nou în stradă, pe esplanada din fața Prefecturii Galați, unde își vor spune iar păsurile!! "Nu vom ceda, uniți suntem mai puternici", este mesajul principal pe care ei îl transmit guvernanților.


Profesorii gălățeni anunță că, potrivit datelor de la această oră, greva continuă și mâine, 6 iunie 2023, iar copiii vor rămâne acasă. Personalul didactic, nedidactic și auxiliar din învățământul preuniversitar nu a răspuns pozitiv la oferta făcută de guvernanți în timpul celor două runde de negocieri, care au avut loc săptămânile trecute la București. Ei spun că, în toată această perioadă, s-au bucurat de susținerea elevilor lor, care au fost zi de zi alături de ei în timpul anului școlar și care au văzut și înțeles foarte bine criza prin care trece învățământul românesc și situația delicată în care se află profesorii lor. „Vom continua greva. Nu putem renunța acum. Din punctul nostru de vedere, nu s-a rezolvat nimic. Copiii ne susțin și sperăm că avem și susținerea părinților. Nu este o situație plăcută pentru noi, dar nici nu putem accepta umilința și bătaia de joc a celor care ne conduc și mai ales a președintelui Iohannis, fost profesor și el. Cel puțin marți, suntem sigur în grevă”, ne-a declarat un cadru didactic de la o școală din Galați. Aceasta a transmis un mesaj elevilor de clasa a VIII- a și a XII-a, cei care sunt cei mai afectați în această perioadă, pe care îi sfătuiește să profite de aceste zile libere pentru ei și să își pună la punct materia pentru examene.

Liderii sindicatelor din învățământul preuniversitar din Galați ne-au declarat că astăzi, 5 iunie, în jurul orei 16,00, vor avea din nou o ședință cu reprezentanții lor de la București, după care vor putea da publicităţii amănunte. Vom reveni și noi cu detalii suplimentare, imediat ce ne vor fi furnizate de liderii de sindicat locali.

 

Citit 2043 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 17:57

5 comentarii

  • postat de Radu
    Marți, 06 Iunie 2023 14:03
    89.136.0.***
    Ar trebui externalizate activitatile nedidactice din invatamant: curatenier, intretinere.
    Profesorii se compara cu cei care au salarii bune din sistemul public dar nu se uita la cei din sectorul privat. Oricum, la numarul actual de copii, sistemul nu mai are nevoie de atat de mult personal didact
    0
    0
  • postat de Pic
    Marți, 06 Iunie 2023 11:18
    46.97.169.***
    Ar fi poate, cea mai regretabilă greșeală, abandonarea protestelor de către profesori și.....atenție......liderii lor sindicali.
    Nu cedați nici presiunilor masa mediei, care in marea majoritate sunt ,in secret, finanțate de guvern pentru a le face jocurile și interesele.
    Va urez succes din tot suf
    0
    0
  • postat de Guvernul chix, la vrăjeală
    Luni, 05 Iunie 2023 14:16
    109.166.128.***
    Păi, dacă s-au apucat de treabă, trebuie dusă până la capăt, metodologic, pedagogic, vorba aia , ,,pas cu pas''. Este ultima șansă a sistemului educativ să-și recapete respectul, așa cum îmi pare rău să spun din păcate, respectul ce-l aveau înainte de '89, atât la catedră, cât și-n societate, pentru
    0
    0
  • postat de nu o sa aveti ce face cu banii, multi putini
    Luni, 05 Iunie 2023 13:37
    89.39.81.***
    intelectualii din aceasta greva? unde au fost intectualii din alte domenii, sanatate, economie, industrie, politologie, sociologie, etc, cind din '90 tara asta e guvernata mizerabil. unde a fost a patra putere in stat, jurnalismul? norocul nostru a fost aderarea la ue si nato. nu pe merite, pe pozit
    0
    0
  • postat de scopul scuza mijloacele...machiavelli.
    Luni, 05 Iunie 2023 13:10
    89.39.81.***
    sint sigur ca si pescarul ce prinde stiuca la pestisor viu spune ca are sustinerea pestisorului...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.