Joi și vineri, cele mai fierbinți zile ale săptămânii

Joi și vineri, cele mai fierbinți zile ale săptămânii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zilele de joi şi vineri vor fi cele mai călduroase din această săptămână, cu valori de temperatură care se pot apropia de 40 de grade, la umbră, a afirmat, marţi, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

"Începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud şi vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade. Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a ţării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 grade. Practic, toate zonele extracarpatice vor fi caracterizate de o vreme caniculară, pentru că maximele de vineri vor depăşi 35-36 grade la umbră. Sâmbătă, în special în jumătatea de sud-est a ţării, vom mai consemna valori de 35 până la 37 de grade, în timp ce în vest, în regiunile intracarpatice, într-adevăr, vom vorbi de o scădere semnificativă, la cel mult 25-27 de grade”, a spus Mateescu, la Digi 24.

"Săptămâna viitoare, din nou începând de la mijlocul acesteia, valorile se vor apropia de pragul unei zile de caniculă în partea de sud, sud-est a României", a menţionat şefa ANM, adăugând că luna iulie din acest an se clasează pe locul al treilea în topul celor mai calde perioade, în România, faţă de intervalul 1981-2010.

Citit 613 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2023 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.