Șeful Direcției Generale Anticorupție iese la pensie

Șeful Direcției Generale Anticorupție iese la pensie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Chestorul șef de poliție Liviu Vasilescu, al cărui nume a apărut de-a lungul timpului în mai multe scandaluri, se pensionează din funcția de director al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului-șef de poliție Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne, informează administrația prezidențială.

Vasilescu fusese numit șef la DGA în mai 2021. Anterior, el fusese șef al Poliției Române, funcție din care și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut imagini cu el negociind cu clanul Duduianu desfășurarea înmormântării interlopului Emi Pian, relatează Hotnews.

Recent, numele său a apărut în alt scandal, după ce un subinspector din DGA Olt a susținut pe Facebook că șefii DGA l-au amenințat după ce a avut o dispută la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei care i-au achitat pe torționarii disidentului Ursu. Polițistul i-a acuzat pe Liviu Vasilescu și pe adjuncta sa, chestorul șef Manuela Popescu, că l-ar fi obligat să meargă să-și prezinte scuze magistratului de la Înalta Curte și l-au acuzat că a făcut instituția de râs, iar dacă nu-i convine să plece din Poliție.

Liviu Vasilescu are 56 de ani și este polițist din 1991.

Citit 755 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 21:07

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Sâmbătă, 26 August 2023 14:00
    5.13.152.***
    Si NU este reangajat la stat macar ca "consier onorific" precum Victoras Ponta ?????
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.