Mită de 20.000 de euro la pungă

Mită de 20.000 de euro la pungă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, i-a dat 20.000 de euro mită lui Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), pentru a-l numi în funcţie, banii fiind aduşi într-o pungă de hârtie la un restaurant din Capitală, relatează Agerpres.

Detalii despre cazul de corupţie de la ASSMB apar în referatul prin care DNA a solicitat în instanţă arestarea preventivă a patru persoane implicate în acest caz, respectiv Cristian Plută, George Mirel Cristescu, omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul şi Silviu Stăncilă (intermediar). Cea care l-a denunţat pe Cristian Plută este Oana Sivache, şefa ASSMB, care este martoră în dosar.

Conform referatului, în luna aprilie, martora a fost abordată de Cristian Plută, care i-a spus că are nevoie de bani pentru a-şi construi o casă, iar sumele necesare urmau să vină dintr-un contract de reparaţii pentru toate spitalele din subordine, unde intenţiona să perceapă de la firmele de construcţii un "comision" de 10%.

Ulterior, Plută i-a spus că este în căutarea unui manager pentru Spitalul Colentina şi are o persoană dispusă să plătească 20.000 euro pentru acel post. De asemenea, el i-a promis că va împărţi cu ea cei 20.000 de euro, urmând ca intermediarul Silviu Stăncilă şi noul director al spitalului să primească şi ei bani din contractele spitalului.

Ca măsură de precauţie şi pentru a se proteja, femeia a înregistrat convorbirile cu Plută, iar aceste înregistrări au fost predate la DNA. Ea a predat procurorilor și un pachet compus din 100 de bancnote în cupiuri de 100 de euro, suma primită de la Plută.

Citit 445 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2023 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.