Vârf de lance de 3.700 de ani, descoperit de un jandarm

Vârf de lance de 3.700 de ani, descoperit de un jandarm
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un jandarm din Teleorman și un prieten au găsit un vârf de lance confecționat în anul 1500 înainte de Hristos. „Pe câmpurile Teleormanului, au început căutarea. După aproximativ două ore, semnalul transmis de detectorul său anunța un obiect valoros. Dan lasă din mână unealta si începe să sape. La aproximativ 25 de centimetri, într-un bulgăre de pământ, a descoperit un obiect ce nu părea a fi din lumea noastră. La marginea unei culturi de grâu, era ascuns în bulgărele de țărână, exact ca într-o capsulă a timpului, un vârf de lance, care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, secolele XVII-XVI înainte de Hristos, adică de acum mai bine de 3.700 de ani”, arată un comunicat al Jandarmeriei, citat de Mediafax.

„A fost o întâmplare extrem de fericită pentru mine. Am avut rara șansă de a scoate la suprafață o parte din istoria mai puțin știută a lumii", a declarat jandarmul.

Acesta a predat obiectele Muzeului Județean Teleorman, care a certificat perioada de proveniență a obiectului descoperit. Reprezentanții muzeului spun că acest vârf de lance era considerat comoară și avea o semnificație culturală și socială deosebită.

Citit 766 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 16:19

2 comentarii

  • postat de marr
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 19:51
    86.124.201.***
    Tot e bun ...daca n-a gasit o grenada/obuz ! Sigur ...era mai buna o oala cu bani d'argint .
    Poate data viitoare .
    0
    2
  • postat de Daddy
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 18:20
    5.13.177.***
    Nu inteleg, cum asa de informatii certe despre obiect au fost transmise de jandarmerie, iar saracii din muzeu abia au spus ca certifica informatiile si ca e o comoara, atat! O descoperire ce a crescut actiunile jandarmeriei la bursa locala. Bravo Dane! Cine-i Dan, el sau prietenul? Halal articol
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.