Volodimir Zelenski vine pentru prima dată în România

Volodimir Zelenski vine pentru prima dată în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va efectua, marţi, o vizită oficială în România. Potrivit news.ro, liderul ucrainean va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă.

Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va ţine un discurs, au precizat surse politice, pentru news.ro. Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Ucrainei în ţara noastră.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată încă oficial.

Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat, în luna august, într-un interviu pentru Digi 24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” se va întâlni şi cu premierul român.

Citit 730 ori Ultima modificare Luni, 09 Octombrie 2023 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.