Focar de gripă aviară descoperit în Teleorman

Focar de gripă aviară descoperit în Teleorman
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezenţa virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o pasăre dintr-o gospodărie cu un efectiv de 120 de păsări (40 de curci, 45 de gâşte, 10 raţe, 25 de găini) din localitatea Ţigăneşti, judeţul Teleorman, informează Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că proprietarul gospodăriei afectate vânduse unui vecin 25 de păsări. Conform procedurilor, cele 145 de păsări au fost ucise, cadavrele au fost ecarisate prin îngropare, împreună cu resturile de furaje şi aşternuturile contaminate. După îndepărtarea cadavrelor şi a deşeurilor, gospodăriile au fost dezinfectate.

A fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Teleorman, care a adoptat măsuri pentru combaterea şi stingerea focarului de gripă aviară", se arată în comunicatul instituţiei.

În jurul focarului s-au delimitat zonele de protecţie (3 km) şi de supraveghere (10 km) şi s-au luat măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor şi mijloacelor de transport.

Citit 507 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2023 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.