De "Black Friday" se anunță un val record de tranzacții online

De "Black Friday" se anunță un val record de tranzacții online
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aproape jumătate din totalul tranzacţiilor procesate în România (46 la sută) sunt cu un card salvat în prealabil, iar în perioada de "Black Friday 2023" numărul de tranzacţii online ar urma să fie de 20 de ori mai mare decât într-o zi obişnuită, reiese dintr-o analiză realizată de către un procesator de plăţi online.

Potrivit sursei citate, una dintre metodele de plată preferate de către români este cea în rate, care la nivelul PayU GPO România a înregistrat o creştere cu 50 la sută din punct de vedere al numărului de tranzacţii.

Pe baza datelor tranzacţionate în 2023, coşul mediu de cumpărături în rate este de aproximativ trei ori mari mare decât o tranzacţie integrală, plata cu cardul în rate extinse contribuind la creşterea valorii medii a coşului de cumpărături şi, implicit, a vânzărilor încheiate pe site-urile comercianţilor, unde metoda de plată în rate poate ajunge chiar şi la o pondere de 30 la sută din total.

Referitor la evoluţia pieţei locale de comerţ online, estimările specialiştilor arată un ritm de creştere şi se va apropia de valoarea de 9,76 miliarde de euro, în 2023. Din acest total, 65 la sută reprezintă livrări de bunuri (produse) şi 35 la sută servicii furnizate prin intermediul online.

Cele mai importante verticale care au susţinut avansul pieţei de comerţ digital în acest an au rămas: IT&C, fashion şi home & deco, dar şi travel, asigurări, entertainment, transport şi food & delivery.

Citit 629 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2023 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.