Propunerile legate de plafonarea plăților în numerar vor fi revizuite

Propunerile legate de plafonarea plăților în numerar vor fi revizuite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că, în prima şedinţă de Guvern, va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash, în urma discuţiilor cu micii întreprinzători, cu oamenii simpli, cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar, informează Agerpres.

"Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători şi de oamenii simpli, fără excepţie. În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu aceştia, cât şi cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar. Şi mi-au spus anumite lucruri de bun-simţ legate de măsurile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash. Aceşti oameni nu sunt evazionişti, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această ţară. Prin urmare, în prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcţie greşită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

"Am însă un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public: voi veni peste voi! Voi veni şi vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituţiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Aşa cum am început războiul cu cei care distrug vieţile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veţi scăpa", a încheiat premierul, potrivit sursei citate.

Hotnews notează că, începând din 11 noiembrie, se plafonează încasările efectuate de către magazinele de tipul cash and carry (Metro, Selgros etc.) în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană. De asemenea, plățile către magazinele cash and carry vor fi și ele plafonate similar (plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi). Plățile acordate ca avansuri spre decontare urmează să fie plafonate la 1.000 lei/persoană. Sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau prestare de servicii cu valoarea mai mare de 1.000 lei, respectiv, de 2.000 lei.

Citit 659 ori Ultima modificare Marți, 07 Noiembrie 2023 16:49

1 comentariu

  • postat de Inacceptabil
    Marți, 07 Noiembrie 2023 23:20
    89.137.224.***
    unul care strange din salariu 2 ani si are o suma de 15000 lei care au fost impozitati ce face? Se duce ii pune iar in banca si banca iar pune comision si mai vine si anaf si te intreaba de unde ai banii?! Si nu te crede ca ai economisit leu cu leu atatia ani si iti confisca 10% . Bravo guvern!
    1
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.