Dacia pregătește două noi modele

Dacia pregătește două noi modele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Uzina Dacia de la Mioveni se pregăteşte de producţia a două noi modele - cea de-a treia generaţie a noului Duster şi viitorul Bigster din 2025. Până atunci, digitalizarea este cuvântul de ordine şi una din cinci maşini Dacia vândute pe plan local în 2023 va fi comandată online, arată Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Provocarea Dacia în 2023 vine dinspre online şi reprezintă accelerarea procesului de digitalizare. Dacia și Grupul Renault au fost cei care au implementat pe piaţa locală conceptul de agent, în care maşinile sunt facturate de compania-mamă - în acest caz, Renault Commercial Roumanie (RCR), iar dealerii au statut de agent de vânzări, astfel încât ei nu investesc în stocuri, potrivit sursei citate.

La nivelul pieței europene, sunt tot mai multe mărci care vor să implementeze conceptul de agent, urmând exemplul Tesla, care facturează direct maşinile, neavând importatori sau dealeri.

"Anul acesta, Dacia va vinde 9.000 de maşini pe platforma sa online. Când am plecat din ţară în 2013, acest lucru era de neconceput. Anul viitor ne-am propus şi mai mult. Vrem să oferim clienţilor şansa unei experienţe digitale simple", a spus Mihai Bordeanu, managing director Dacia Brand South Eastern Europe & Country Head România, în cadrul evenimentului Automotive Forum 2023.

Citit 749 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.