Medicamente oncologice foarte scumpe, pe internet

Medicamente oncologice foarte scumpe, pe internet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Beatrice Speteanu, farmacist şi preşedinte al Asociaţiei Farmaciilor Tradiţionale şi a Practicienilor, atrage atenţia că medicamentele oncologice care se vând pe internet pot pune în pericol viaţa pacienţilor, pentru că nu se ştie exact în ce condiţii au fost păstrate, relatează news.ro.

Fenomenul comercializării acestor medicamente pe internet a luat amploare mai ales în această perioadă, când mulţi pacienţi cu afecţiuni din sfera oncologiei spun că au acces dificil la tratamente din cauza lipsei finanţării din sistem. Pacienţii ajung să cumpere de pe internet pentru a-şi putea continua tratamentele, plătind astfel şi sume mai mici pentru ele.

De exemplu, în farmacie, medicamentul numit Bosulif costă în jur de 13.000 de lei, Iclusig costă în jur de 24.000 de lei, iar Jakavi este în jur de 14.000 de lei. Sunt însă medicamente care se găsesc foarte greu în farmacii, ele fiind atractive pentru piaţa de export, mai spune Beatrice Speteanu.

Alături de aceste anunţuri din sfera oncologiei, pe internet se mai vând şi "pen"-uri de insulină, dar şi Ozempic, medicament conceput pentru diabetul de tip 2, eficient în reglarea glicemiei, cu efect de scădere în greutate. Şi în cazul acestora, pericolul este mare, tocmai pentru că nu se cunoaşte modul de depozitare sau provenienţa.

Citit 743 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2023 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.