Generatoare de mare putere trimise în localitățile afectate de viscol

Generatoare de mare putere trimise în localitățile afectate de viscol
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că va trimite generatoare de mare putere pentru a asigura energia electrică în localitățile afectate de fenomenele meteo. DSU a precizat că echipamentele urmează să ajungă în localitățile grav afectate de codul roșu de viscol, potrivit Mediafax.

Astfel, în județul Constanța vor ajunge generatoare în localitățile Albești, Ciobănița, Cobadin, Băneasa, Costinești, Ovidiu și Valu lui Traian. De asemenea, astfel de echipamente vor ajunge și în municipiul Slobozia, județul Ialomița.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), prin Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, împreună cu autoritățile locale rămân într-o continuă stare de supraveghere pentru a asigura gestionarea optimă a situației în zonele afectate. Măsurile ulterioare vor fi luate în funcție de evoluția situației meteorologice și nevoile comunităților din zonele afectate, transmite DSU.

IGSU a anunțat că în sprijinul ISU Ialomița sunt trimise cinci camioane și cinci generatoare de mare capacitate de la ISU Brașov, ISU Dâmbovița, ISU Prahova, ISU Vâlcea și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. În sprijinul ISU Constanța sunt trimise opt camioane și opt generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Argeș, ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Mehedinți, ISU Olt și ISU Teleorman.

Generatoarele ISU permit aprovizionarea temporară a unor localități cu energie electrică, în cazul în care rețeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

Citit 641 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2023 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.