Peste 170 de localităţi, afectate de viscol şi ninsori

Peste 170 de localităţi, afectate de viscol şi ninsori
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Viscolul, ninsorile abundente şi vântul puternic au afectat, pe parcursul weekendului, 177 de localităţi din 22 judeţe şi municipiul Bucureşti. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că s-au semnalat efecte ale vremii nefavorabile în Alba, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi Bucureşti.

Pompierii şi celelalte structuri şi autorităţi implicate în gestionarea situaţiilor generate de vremea rea au intervenit pentru deblocarea a 666 de autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 de copaci şi trei stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, 12 imobile şi 58 de autovehicule au fost avariate. De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor abundente, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 curţi şi un subsol.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, luni se înregistrau avarii în 279 de localităţi din 11 judeţe (Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Telorman, Tulcea şi Vrancea), însumând aproximativ 190.000 de consumatori nealimentaţi.

În ceea ce priveşte traficul rutier, mai multe tronsoane de drumuri erau încă închise, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pentru remedierea acestor situaţii, echipaje de deszăpezire acţionează constant cu utilaje şi material antiderapant în judeţele Bacău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vaslui.

Citit 852 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.