Întâlnire cu ministrul Muncii pe tema solicitărilor angajaților din casele de pensii

Întâlnire cu ministrul Muncii pe tema solicitărilor angajaților din casele de pensii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri, reprezentanții Blocului Național Sindical au avut o întâlnire, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, cu ministrul Simona Bucura-Oprescu. Tema discuțiilor a fost despre cele două revendicări ale angajaților caselor de pensii pe care BNS îi reprezintă.

"La nivelul Casei Naționale de Pensii Publice există diferențe salariale de până la 1.500 lei pe salariul net, între angajați care practică aceeași muncă și ocupă aceeași funcție. Vorbim de oameni care fac același tip de activitate, cu aceeași complexitate a muncii. Ministrul Muncii a fost de acord cu impunerea unei întâlniri de urgență cu participarea prim-ministrului Ion Marcel Ciolacu și a ministrului Finanțelor, Ioan Marcel Boloș. Această soluție de reparații salariale va trebui aplicată și la alte instituții din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

A doua temă majoră discutată a fost despre nevoia de investiții în sistemul de pensii. Ne referim aici la softuri, la modul în care se calculează pensiile. Calcularea încă se face cu pixul în 2023! Același lucru se întâmplă și când vine vorba de pensiile magistraților, stabilite prin hotărâri judecătorești. La capitolul reprezentării instituției în instanțe sunt alte probleme grave.

Doar la Casa Județeană de Pensii Ilfov sunt 7.000 de dosare de reprezentat la cei şapte juriști din instituție. Blocul Național Sindical consideră că, fără aceste investiții absolut necesare, România nu își poate atinge obiectivele asumate", conform unui comunicat remis de BNS.

Documentul precizează că, până la soluționarea revendicărilor, greva angajaților va continua.

Citit 566 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2023 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.