Peste 2.400 de militari au participat la parada de la Arcul de Triumf

Peste 2.400 de militari au participat la parada de la Arcul de Triumf
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ceremonie de Ziua Națională. Defilare

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au participat, vineri, la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

La parada militară, care a avut loc începând cu ora 11,00, dispozitivul de defilare al tehnicii militare a fost alcătuit din circa 150 mijloace tehnice.

În blocul de paradă au defilat aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenţi cu 23 de mijloace tehnice.

Avioane şi elicoptere au survolat Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie.

După încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent a putut vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, amplasate în zonă în cursul după-amiezii.

Sărbătorirea celor 105 ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat a fost onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Totodată, Drapelul naţional a fost arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale s-a ridicat Marele Pavoaz.

În garnizoana Alba Iulia, la Monumentul 'Marii Uniri' au fost depuse coroane şi jerbe de flori, activitate urmată de ceremonia militară, în zona bulevardului 1 Decembrie 1918, la care au luat parte peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare. Din dispozitivul de defilare au făcut parte militari şi tehnică de luptă din Polonia şi Franţa, care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi Grupului de luptă al NATO de la Cincu.

Citit 565 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.