Două milioane de documente cadastrale, eliberate online în 2023

Două milioane de documente cadastrale, eliberate online în 2023
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Aproape două milioane de extrase de carte funciară pentru informare și extrase din planul cadastral au fost eliberate online în 2023 de angajații Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Astfel, în primele 11 luni ale anului, 1.931.374 de documente au fost eliberate prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, cu aproape 500.000 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Documentele eliberate online, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituțiile administrației locale și centrale, bănci, avocați, notari etc., precizează ANCPI.

Prețul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online este de 20 de lei, în condițiile în care la ghișeele oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de așteptare este de cel mult două zile lucrătoare. Prețul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, este de 15 lei.

Platforma poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât și juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata este efectuată prin intermediul unui card bancar.

În prezent, numărul proprietăților înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de peste 22,6 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăți vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp.

Citit 569 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.