Guvernul a aprobat mai multe măsuri agreate cu transportatorii și fermierii

Guvernul a aprobat mai multe măsuri agreate cu transportatorii și fermierii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, mai multe proiecte iniţiate de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Agriculturii, care transpun în legislaţie soluţii convenite în urma discuţiilor cu transportatorii şi fermierii în ultima săptămână, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"S-au aprobat modificări cu privire la modalităţile de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierei, sunt recunoscute rezultatele măsurilor prin cântărire obţinute cu ajutorul mijloacelor de măsurare aparţinând autorităţilor competente din statele membre ale Uniunii Europene", a explicat Constantin.

El a adăugat că s-au stabilit anumite limite în conformitate cu legislaţia europeană, aşa cum există şi în alte state UE, privind toleranţele pentru depăşirea greutăţii camioanelor. Se vor acorda intervale de depăşire a masei maxime totale admise şi pe axe până la care nu se aplică sancţiuni contravenţionale şi nu se impune autorizarea circulaţiei acestor vehicule, a precizat Mihai Constantin.

"Se clarifică şi unele aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul Transporturilor rutiere, precum şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale", a completat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, Executivul a aprobat acordarea unui grant direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, la culturile înfiinţate în toamna anului 2022, a anunţat Mihai Constantin. Vor fi maximum 162.640 de beneficiari. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 de euro, iar bugetul total acordat acestei scheme de Ministerul Agriculturii este de 1,2 miliarde de lei, echivalentul a 243,2 milioane de euro.

Citit 451 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2024 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.