Românii preferă mașinile gri

Românii preferă mașinile gri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un studiu efectuat de compania de date carVertical dezvăluie că românii preferă culorile mai conservatoare și nu sunt foarte interesați de vehiculele strălucitoare, în culori vii. În România, 28,2% dintre toate mașinile verificate pe carVertical au fost gri, 18,6% - albe și 21,9% - negre. Culorile gri, negru și alb sunt mai practice, mai ușor de întreținut și nu necesită prea multă atenție, lucru important pentru orice proprietar de mașină, potrivit studiului.

În anul 2000, ponderea mașinilor gri în România era de 29,7%, ceea ce înseamnă că s-a înregistrat o scădere ușoară în ultimele două decenii. Popularitatea culorii negre a crescut de la 26,1% în 2000 la 29,4% în 2010, iar apoi a scăzut la 23,6% în 2020.

Mulți șoferi evită culorile strălucitoare deoarece acestea se pot estompa de-a lungul anilor, ducând la devalorizarea mașinii. De aceea, este important să păstrați vehiculul la umbră, pentru a preveni decolorarea vopselei.

"Nuanțele conservatoare sunt puternic reprezentate de multă vreme. Albul, argintiul, griul și negrul sunt populare în întreaga lume. Vehiculele albastre se dovedesc totuși a fi o alegere populară în 2023, în timp ce restul culorilor sunt copleșite de alternativele conservatoare", spune Matas Buzelis, expert auto și șeful Departamentului de comunicații al carVertical.

Culorile vii nu dețin o pondere semnificativă pe piața mașinilor rulate din România: mașinile de culoare galbenă reprezintă doar 1,9% dintre toate vehiculele verificate pe carVertical, iar cele roșii - 6,1%. Mașinile albastre sunt cele mai apreciate dintre toate vehiculele vopsite în culori în afara celor conservatoare - 14%.

Citit 428 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.