Fosta soție a președintelui CJ Cluj a murit de malarie

Fosta soție a președintelui CJ Cluj a murit de malarie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Camelia Tișe, fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, găsită moartă, luni, în apartamentul său din Cluj-Napoca, a murit de malarie, potrivit televiziunilor centrale. Camelia Tișe, în vârstă de 47 de ani, tocmai se întorsese dintr-o vacanţă în Tanzania și Zanzibar. Camelia Tișe nu avea urme de violenţă pe corp, iar procurorii au avut în vedere din start ipoteza decesului din cauze medicale.

Pe 30 ianuarie, Ministerul Sănătății anunța că în ultimele trei luni au fost diagnosticate în România 11 cazuri de malarie, la persoane care au călătorit în zone endemice din Africa. Până la sfârșitul lunii ianuarie, nu se înregistrase niciun deces din cauza malariei, conform Ministerului Sănătăţii. Spitalul "Dr. Victor Babeş" din București a transmis că, în ultima lună, la această unitate medicală s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienţi care au călătorit recent în Zanzibar.

În acest context, specialiştii au lansat un apel către populație, subliniind importanţa informării medicale în legătură cu călătoriile spre anumite destinaţii turistice. Și agenţiile de turism au fost îndemnate să îndrume turiştii către cabinetele medicale specializate în boli infecţioase, pentru a obţine informaţiile medicale necesare înainte de plecarea în călătorie.

Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar, iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari. Simptomele malariei pot include: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree. Specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic în cazurile de malarie poate fi extrem de periculoasă, putând duce inclusiv la deces.

Citit 473 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2024 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.