PSD și PNL vor avea în alegeri o strategie electorală comună

PSD și PNL vor avea în alegeri o strategie electorală comună
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri. Un anunț oficial urma să fie făcut după ședințele din cele două partide, care erau programate tot în cursul zilei de miercuri. Înțelegerile privesc toate rundele de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24.ro, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ, algoritm valabil în special în localitățile controlate de alte forțe politice.

Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, au declarat pentru Digi24.ro surse din Coaliție. Liderii acesteia s-au înțeles ca după alegerile din 9 iunie să se renegocieze condițiile alianței și să stabilească dacă merg împreună la prezidențiale și parlamentare.

Ciolacu și Ciucă urmau să anunțe în cursul serii de miercuri data pentru parlamentare și prezidențiale. Potrivit surselor politice participante la discuțiile din Coaliție, alegerile prezidențiale vor fi mutate în septembrie.

De asemenea, Coaliția a decis strategia comună pentru alegeri, iar aceasta urma să fie validată în ședințele PSD și PNL.

„Ne-am întâlnit la ora 8,00, am avut o discuție foarte serioasă, aprofundată și am convenit cu toții să mergem în fața partidelor noastre pentru a discuta principiile și un proiect important”, a precizat prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan într-o declarație comună cu reprezentantul PSD, Mihai Tudose.

„Așteptăm o cercetare sociologică despre ce doresc românii și să acționăm în acest sens. Acea cercetare a sosit azi-noapte, mai mult de 60 la sută din români doresc comasarea alegerilor și o majoritate chiar mai mare doresc o continuitate a guvernării, stabilitate, o coerență în guvernare”, a declarat Mihai Tudose. El a mai explicat că „lumea s-a săturat de schimbări bruște”.

De asemenea, Rareș Bogdan a mai adăugat că este vorba despre o cercetare serioasă, în care au fost implicate 2.800 de persoane.

Ședințele de conducere ale PNL și PSD urmau să aibă loc simultan, rezultatul final al acestora urmând să fie prezentat de președinții celor două partide.

Citit 432 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2024 18:25

3 comentarii

  • postat de florin
    Joi, 22 Februarie 2024 09:52
    86.124.201.***
    Adevarul este ca uitindute la conferinta in primul rind vedeai nu mai oameni superpregatiti!Ciuca.Ciolacu.Stanescu,Rares,Firea,Tudose,Grindeanu,Bode,Flutur,Traila!Va dati seama cine conduce aceasta tara!Si din opozitie nimic!Suntem terminati !!!!!!
    1
    4
  • postat de florin
    Joi, 22 Februarie 2024 09:47
    86.124.201.***
    „Prin noi înşine” sloganul PNL!Apoi dupa atitia ani de m..e primita Ciolacu de frica ca afacerile familiei din energie sa nu fie luate la purificat a acceptat ca sa salveze pnl si ciuca de la disparitie!Sunt 2 solutii !Votez AUR pe linie sau imi anulez votul!Sa nu imi spuneti ca exista pe piata FD!
    1
    3
  • postat de marr
    Miercuri, 21 Februarie 2024 20:58
    86.124.203.***
    Tot ei o sa ne 'Salveze' ...asa cum ne-au salvat si pana acum .
    Sunt curios doar sa stiu cum va arata Urmatoarea Taxa , daca industrie nu mai avem . Cum sa conduci/dezvolti o tara cu bani numai din Taxe ? Doar atat ii duce capu' ?
    0
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.