Masă de aer cu praf saharian, deasupra României

Masă de aer cu praf saharian, deasupra României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agentia Natională pentru Protecţia Mediului a anunțat, joi, că o masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România, până vineri seară. Cele mai mari concentraţii se vor înregistra în regiunile vestice şi sud-vestice ale ţării, unde particulele în suspensie se vor asocia şi cu ploi.

"Meteorologii susţin că, pe parcursul zilei de 1 martie, masa de aer încărcată cu particule de praf se va dispersa, iar concentraţia se va diminua semnificativ. Astfel de episoade se înregistrează în fiecare an, iar populaţia nu are motive să intre în panică.  În zonele în care se vor înregistra ploi, precipitaţiile vor angrena o parte din praf, de aceea urmele ce vor putea fi observate pe maşini sau alte obiecte aflate în aer liber vor fi roşiatice", a declarat vicepreşedintele ANPM, Eugen Ioan Cozma.

Autorităţile de mediu mai anunţă că se asigură monitorizarea permanentă a calităţii aerului înconjurător pe întreg teritoriul României, iar orice depăşire semnificativă a limitelor maxim admise va fi anunţată populaţiei.

Mai mult decât atât, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului precizează că datele privind concentraţiile orare provenite din monitorizarea poluanţilor precum pulberi în suspensie (fracţiile PM10 şi PM2.5), SO2, NOx şi CO pot fi consultate de public, permanent, pe platforma calitateaer.ro.

Citit 495 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.