Ordonanță privind alegerile europarlamentare și locale

Ordonanță privind alegerile europarlamentare și locale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul se reuneşte vineri, 8 martie, într-o şedinţă extraordinară pentru a adopta proiectul de ordonanţă de urgenţă privind organizarea alegerilor europarlamentare şi alegerilor locale în data de 9 iunie 2024.

Înaintea reuniunii guvernamentale, la Palatul Victoria a fost programată o şedinţă a liderilor coaliţiei de guvernare referitoare la organizarea alegerilor.

Pe 29 februarie Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparenţă publică un proiect de ordonanţă de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Prin proiectul de OUG se propune ca alegerile europarlamentare şi locale să se desfăşoare în aceeaşi zi, duminică, 9 iunie 2024.

Totodată, se propune ca perioada electorală să înceapă la data de 12 martie şi să se încheie în termen de 3 zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României.

Potrivit proiectului, la alegerile din data de 9 iunie, o persoană poate candida, în acelaşi timp, pentru Parlamentul European, precum şi pentru funcţia de consilier local, de consilier judeţean, de primar sau de preşedinte al Consiliului judeţean, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Citit 531 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.