Proiectele de infrastructură, realizate cu bani europeni

Proiectele de infrastructură, realizate cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat că parcursul ţării noastre ca membră a Uniunii Europene s-a materializat prin proiecte mari de infrastructură, care au condus la deschiderea mediului de afaceri şi la crearea unei serii de oportunităţi pentru autorităţile locale prin proiecte de dezvoltare aplicate la nivel local sau regional.

El a arătat că România a reuşit o bună absorbţie a fondurilor europene și poate pune în practică și proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Ceea ce este foarte important în această direcţie este faptul că România a reuşit în ultimul cadru financiar multianual, 2014-2020, să realizeze o absorbţie de 96 la sută şi, de asemenea, să poată să operaţionalizeze aproape toate proiectele din PNRR, pentru că astăzi am avut o alternanţă între proiecte care se dezvoltă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin programele de infrastructură mare, precum şi cele care s-au dezvoltat prin fonduri de investiţii din bugetul de stat. Este un exemplu, o imagine clară a ceea ce înseamnă coordonarea aceasta între autorităţile locale, autorităţile centrale, Guvernul României", a precizat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a remarcat că obiectivele prezentate s-au realizat datorită faptului că România a avut "o coaliţie stabilă în ultimii doi ani şi jumătate", cu un plan coerent de monitorizate şi de punere în aplicare a proiectelor şi programelor asumate.

Citit 503 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.