Două drone de tip avion, pentru Poliția de Frontieră

Două drone de tip avion, pentru Poliția de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră, aceste aparate putând acoperi zone de până la 150 de kilometri, potrivit News.ro.

"Instruirea poliţiştilor de frontieră care operează dronele s-a desfăşurat în Africa de Sud, timp de zece zile, la sediul producătorului de echipamente. Cei şase poliţişti de frontieră selectaţi din cadrul structurilor teritoriale au parcurs un program complex de training care va permite folosirea aeronavelor la capacitate optimă. Aceste echipamente vor crea avantajul unei supravegheri eficiente, acoperirea unor zone de până la 150 de kilometri, crescând semnificativ timpul de reacţie prin planificarea strategică a echipajelor ce pot interveni cu celeritate, complementar mijloacelor de supraveghere deja existente", a transmis şeful Poliţiei de Frontieră, Cornel-Laurian Stoica.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au arătat că prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de supraveghere a frontierei de stat şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete, iar dronele reprezintă o sponsorizare din partea companiei Philip Morris Products SA, valoarea acestora fiind de aproape 500.000 de dolari, fără TVA.

În dotarea Poliției de Frontieră se mai află 38 de aeronave fără pilot la bord.

Citit 576 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 15:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.