Demersuri pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre

Demersuri pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat, joi, la Sofia, că în urmă cu două zile a propus consiliului să stabilească în acest an data la care să se elimine controalele interne la frontierele terestre pentru România şi Bulgaria.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi comisarul European pentru Afacerile Interne, Ylva Johansson au participat, la Sofia, la o întâlnire cu ministrul de Interne bulgar, Kalin Stoyanov, cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

"Această propunere va fi discutată în cadrul următorului consiliu din iunie. Şi ştiu că este o prioritate şi pentru preşedinţia belgiană. Vreau să vă spun că am avut un schimb foarte constructiv de opinii, unde ambii miniştri, Stoyanov şi Predoiu, au vorbit despre îmbunătăţirile realizate atât în Bulgaria, cât şi în România. De asemenea, am observat, prin diferite misiuni de fact-finding şi evaluări ale Comisiei, că aceste două ţări, Bulgaria şi România, sunt de fapt mai bine pregătite să respecte toate cerinţele Schengen decât unele dintre celelalte state membre", a spus comisarul european.

Ylva Johansson a adăugat că atât Bulgaria, cât şi România sunt în avans faţă de unele dintre celelalte state membre în ceea ce priveşte implementarea, datorită tuturor eforturilor depuse la frontierele externe.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, la rândul său, că atât România, cât şi Bulgaria sunt pregătite pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre. El a menţionat că au fost discutate în detaliu toate măsurile pentru a integra eforturile poliţiştilor români la frontiera internă pentru a combate crima organizată, pentru a lupta împotriva migraţiei ilegale.

Citit 349 ori Ultima modificare Duminică, 21 Aprilie 2024 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.