Elevii români, performanțe de excepție la un concurs NASA

Elevii români, performanțe de excepție la un concurs NASA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia "au rupt scena" prin cele 50 de premii câştigate şi a promis că în zilele următoare autorităţile centrale vor găsi o soluţie pentru recompensarea acestora. "Cred că puţină lume ştie că este vorba de zeci de copii care au participat, alături de elevi din 28 de state, cu 5.200 de proiecte, iar copiii noştri, ai României, au rupt scena, cum se spune. Respectiv, au câştigat peste 50 de premii, printre care şi premiul cel mare, dar și şase premii întâi. O performanţă care ne arată că se poate", a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

Din datele prezentate în cadrul Galei "Nu există nu se poate!", de realizatoarea tv Andreea Marin, la competiţia girată de NASA au participat 29.000 de elevi din 28 de ţări ale lumii, iar România a luat 50 de premii din cele 125 acordate la nivel mondial, prin participanţii săi, elevi aflaţi între clasele a VII-a şi a XII-a, de la mai multe unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din ţară.

"Mulţumesc pentru această băgare în seamă a acestui concurs, pentru că Ministerul Educației nu-l bagă în seamă, nu avem niciun fel de finanţare, niciun fel de sprijin. Muncim cum putem, ne facem treaba cum putem, dar suntem premiaţi fără premii, de fapt. Mulţumim!", a declarat, la finalul premierii, Mihaela Chiriţă, profesoară la Colegiul Naţional "Sf. Sava".

Citit 564 ori Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2024 15:38

1 comentariu

 • postat de Profesor
  Joi, 25 Aprilie 2024 16:27
  89.136.185.***
  „29.000 de elevi din 28 de ţări ale lumii, iar România a luat 50 de premii din cele 125 acordate la nivel mondial” este „O performanţă care ne arată că se poate"? Fals! De fapt, ce ne putea spune Marcel Ciolacu?! Asta e o performanță care arată nivelul foarte înalt al învățământului românesc.
  0
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.