O jurnalistă susține că a fost violată de un fost coleg

O jurnalistă susține că a fost violată de un fost coleg
Răzvan Băltăreţu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marți dimineață, jurnalista Adina Florea a scris pe Facebook că nu a fost la Gala Superscrieri de luni seară „pentru că am o problemă să-mi văd violatorul premiat pe scenă”. Ea a relatat că în 2015, Răzvan Băltărețu, fost redactor-șef al publicației ”Vice”, a violat-o. Sunat de Hotnews.ro, Băltărețu susține că „noi am avut o relaţie” și că „nu am discreditat niciodată ideea de consimţământ şi necesitatea consimţământului”.

„În iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu. Apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești”, a scris marţi Adina Florea, în contextul în care jurnalistul Răzvan Băltăreţu a ridicat, luni seară, la Concursul Superscrieri, premiul onorific pentru întreaga activitate acordat redacţiei ”Vice”, unde Băltărețu a ocupat funcţia de redactor-şef din 2021.

HotNews.ro l-a contactat pe Răzvan Băltăreţu pentru a vedea cum răspunde el acuzaţiilor. Violul este un act penal, chiar presupunând că el s-a prescris.

Băltărețu a negat acuzaţiile şi a spus că îi pare rău că a avut un impact negativ atât de puternic şi că nu ar fi vrut ca jurnalista să perceapă interacţiunea dintre ei drept abuzivă ori care depăşeşte limitele. „Nu am discreditat niciodată ideea de consimţământ şi necesitatea consimţământului. Nu m-am dus niciodată în zona asta de care sunt acuzat. În cazul despre care spune ea, neg că a fost vorba de un viol. Noi am avut o relaţie în care, deşi neoficială, am ieşit cu prietenii, am avut relaţii sexuale”, a spus Răzvan Băltărețu, în dialogul cu HotNews.ro. 

Actualmente, Răzvan Băltărețu este jurnalist freelancer, printre publicațiile cu care a colaborat (până marți, 21 mai 2024) fiind HotNews și PressOne.

HotNews.ro a încetat colaborarea cu acesta, în urma acuzațiilor care i se aduc. Și PressOne a anunțat încheierea colaborării cu Răzvan Băltărețu.

Citit 961 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 17:17

1 comentariu

 • postat de Bleah
  Marți, 21 Mai 2024 19:05
  5.13.182.***
  După 9 ani și-a amintit ca a fost violată! Penibil! Și mai penibili aceia care au încheiat colaborarea cu respectivul ca una zis "viol!" bleah!... Dacă era viol existau pârghii legale, ca să răspundă cel acuzat..
  6
  4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.