Preşedintele Asociaţiei Comunelor: Primarii nu vor amenda proprietarii de locuinţe neasigurate

Preşedintele Asociaţiei Comunelor: Primarii nu vor amenda proprietarii de locuinţe neasigurate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apropierea alegerilor electorale din 2012 va pune primarii într-o situaţie dificilă în privinţa aplicării amenzilor, de până la 500 lei, pentru proprietarii care nu au încheiat asigurare obligatorie pentru locuinţă, a declarat, luni, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.

"Primarii care fac parte din Asociaţia Comunelor din România nu vor aplica amenzi cetăţenilor, respectiv proprietarilor, din localitatea pe care o conduc, dintr-un motiv foarte simplu: anul 2012 va fi unul electoral şi nu cred că vreun primar care vrea să fie reales se gândeşte să îi amendeze pe viitorii votanţi", a afirmat Drăghici, prezent la un eveniment de specialitate.

O declaraţie similară a fost făcută de Draghici şi în luna mai a acestui an.

"Chiar dacă Legea 260/2008 mă obligă să amendez proprietarii locuinţelor neasigurate, personal, ca primar al localităţii Vulcana-Băi (judeţul Dâmboviţa), voi aplica într-o primă fază doar avertismente, conform OUG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, pentru a rămâne într-o relaţie amiabilă cu aceştia", spunea Drăghici la acea vreme, care a adăugat că fiecare primar trebuie să îşi informeze cetăţenii la ce riscuri se expun dacă nu-şi asigură locuinţele.

Potrivit legislaţiei, aplicarea amenzii de către primari se va face în baza listei cu proprietarii neasiguraţi pe care PAID o va întocmi şi transmite autorităţilor locale. Prin compartimentul de specialitate, primarul va trimite în termen de trei zile de la data primirii listei scrisori de înştiinţare, cu confirmare de primire, către debitori.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a anunţat în luna iulie că termenul limită pentru încheierea poliţei a expirat la 5 august. Alte interpretări ale legislaţiei spun că primarii vor putea aplica amenzi doar din luna august 2012.

Citit 1020 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2011 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.