Protest la Televiziunea Română: O sută de angajaţi s-au strâns în curtea instituţiei

Protest la Televiziunea Română: O sută de angajaţi s-au strâns în curtea instituţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circa o sută de angajaţi din TVR au ieşit, miercuri dimineaţă, în curtea Televiziunii Publice, dorind să tragă un semnal de alarmă privind situaţia financiară dificilă a SRTv, care ar putea duce la reduceri salariale şi la reducerea personalului instituţiei.

Cei circa o sută de angajaţi, în special din zona tehnică, s-au adunat în curtea Televiziunii Publice miercuri, după ora 10.30. Acţiunea a durat până după ora 11.00.

Şi marţi dimineaţă angajaţi din TVR s-au strâns în curtea instituţiei, încercând să sensibilizare conducerea executivă a TVR.

Acţiunile ar fi fost organizate de Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor din TVR, însă Sorin Rada, preşedintele sindicatului, nu a putut fi contactat până la momentul difuzării acestei ştiri pentru a preciza care sunt revendicările angajaţilor din Televiziunea Română care s-au strâns marţi şi miercuri dimineaţă în curtea instituţiei.

Potrivit unor surse, angajaţii care au ieşit în curtea TVR se tem de eventuale concedieri colective şi de reduceri mari ale salariilor. Aceste aspecte sunt luate în calcul de conducerea TVR, având în vedere că Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2010 cu un deficit de peste 161,9 milioane de lei, care până la sfârşitul anului ar putea creşte până la 170 de milioane de lei.

Citit 713 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Octombrie 2011 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.