PSD vrea modificarea Constituţiei, doar după alegeri

PSD vrea modificarea Constituţiei, doar după alegeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegaţii la Consiliul Naţional al PSD s-au întrunit, sâmbătă, pentru a doua zi a lucrărilor reuniunii, la Palatul Parlamentului.

Consiliul Naţional al PSD a adoptat, sâmbătă, o serie de rezoluţii prin care social-democraţii se declară, între altele, împotriva proiectelor PDL de modificare a organizării teritoriale, de comasare a scrutinelor şi de revizuire a Constituţiei înainte de alegeri. De asemenea, PSD se angajează "să prevină ca aceste teme fundamentale să devină subiecte de campanie populistă pentru PDL". "În loc să îşi asume răspunderea pentru situaţia în care a adus România, actuala guvernare lansează teme parazitare, cu scopul de a deturna atenţia de la genocidul social şi economic produs'', se arată într-un document.

Aleşii locali social-democraţi cer ca la nivelul conducerii centrale să fie instrumentate toate probele pentru iniţierea unor acţiuni în justiţie împotriva Guvernului şi împotriva miniştrilor care ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu prin modul în care au dispus alocarea banilor publici şi susţin ca în viitoarea guvernare la care va participa PSD să fie introdusă o reformă administrativă de amploare, care să asigure o descentralizare reală a atribuţiilor şi mai ales a resurselor. Consiliul Naţional al social-democraţilor a început vineri şi s-a desfăşurat două zile.

Cadoul lui Ponta pentru Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional, că după alegerile parlamentare va merge la preşedintele României cu propunerea de premier şi-i va face cadou o carte - Anchetarea şi judecarea foştilor şefi de stat. "Aştept, imediat după alegerile parlamentare, să merg împreună cu Crin Antonescu la preşedintele ţării şi să-i transmitem cine va fi prim-ministru şi cine va forma guvernul şi când vom forma acel guvern", a declarat Victor Ponta. El a mai spus că speră să nu se mai întâlnească până atunci cu şeful statului. "Dar, în schimb, cu acea ocazie, îi voi duce cadou o carte pe care am citit-o cu mult interes - Anchetarea şi judecarea foştilor şefi de stat (...) Sper că-i va folosi această lectură în anii de după alegeri", a conchis liderul PSD.

Antonescu: USL va câştiga alegerile în 2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a declarat convingerea, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PSD, că USL va câştiga alegerile în 2012 şi că Victor Ponta, preşedintele PSD, va fi viitorul prim-ministru. "Ştiu foarte clar că vom câştiga alegerile şi ştiu cum îl va chema pe viitorul prim-ministru: Victor Ponta", le-a spus el delegaţilor la Consiliu, Antonescu menţionând că tinereţea acestui este un atu, nu un dezavantaj. Liderul PNL a susţinut că nu mai are niciun dubiu în legătură cu viabilitatea şi reuşita proiectului USL. "Dragi prieteni, îi batem, dar greul va începe abia după aceea", a atenţionat liderul liberal. Remarcând, la începutul discursului, după ce a urcat la tribună, că în PSD "se ajunge greu sus", Crin Antonescu a arătat că este prezent la această întrunire nu în calitate de "invitat", ci în calitate de "aliat, deci de coleg". El a declarat că proiectul USL, un "demers politic fără precedent", a fost privit cu foarte mult scepticism şi mare ostilitate de către reprezentanţii puterii. Antonescu a dat asigurări că el şi PNL vor fi alături de PSD "până la capăt", el precizând că aceasta nu înseamnă numai câştigarea alegererilor şi îndepărtarea de la putere a actualilor guvernanţi, ci un ciclu de guvernare până România va fi adusă pe drumul cel bun.

Potrivit declaraţiilor liderului liberal, în prezent, toată lumea vorbeşte despre necesitatea reducerii cheltuielilor statului, dar nimeni nu vorbeşte despre demisia statului de la obligaţiile sale fundamentale. "Unitate, încredere, organizare", a spus liderul liberal, la finalul discursului său, invocând, astfel, principiile USL.

Citit 794 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.