Ministrul Finanţelor: Cea mai bună variantă este să menţinem pensiile şi salariile la nivelul din 2011

Ministrul Finanţelor: Cea mai bună variantă este să menţinem pensiile şi salariile la nivelul din 2011
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat vineri că, deşi sunt discuţii pentru majorare a pensiilor şi salariilor în 2012, cea mai bună variantă este menţinerea acestora la nivelul din 2011 şi alocarea de fonduri mai mari pentru investiţii.

"Există discuţii, dar să nu ne hazardăm, privind majorari de salarii şi pensii. Cea mai bună variantă este să menţinem pensiile şi salariile la nivelul din 2011, dacă vrem să răspundem la prioritatea numărul unu: să dăm mai mulţi bani pentru investiţii", a spus Ialomiţianu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că, din câte ştie de la Guvern, nu se pot indexa pensiile de la 1 ianuarie 2012.

"Când mă refer la prudenţă, mă refer la necreşterea cheltuielilor. Ce pot spune cert la această oră, despre pensii, e că nu se vor tăia sau impozita suplimentar pensiile. În rest, e o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe, Guvernul. Deci nu se vor face reduceri", a spus preşedintele Băsescu.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat miercuri că, cel mai probabil, bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului fără măsuri de indexare a pensiilor şi creştere a salariilor pentru bugetari, existând varianta ca majorările să fie acordate în partea a doua a anului viitor, în funcţie de încasările la buget.

Strategia fiscal-bugetară pentru 2012-2014, aprobată în vară de Executiv, stabileşte că în 2012 cheltuielile de personal nu pot trece de 7,2% din PIB, în scădere de la 7,5% în 2011.

Citit 858 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.