Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul trei, cu un rezultat negativ de 91 milioane lei

Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul trei, cu un rezultat negativ de 91 milioane lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, cu un rezultat negativ de 90,5 milioane lei (circa 21 milioane euro), după ce în perioada similară a anului trecut raportase un câştig net de 6 milioane lei, iar profitul la nouă luni a scăzut de peste şapte ori, la 67,6 milioane lei.

În primele nouă luni ale anului trecut, grupul BCR a obţinut un profit net de 494,5 milioane de lei, iar în primul semestru al acestui an a raportat un profit net de 158,1 milioane de lei.

Grupul austriac Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR, a anunţat că pierderea înregistrată pe segmentele de retail şi IMM-uri din România a crescut de la 3,3 milioane euro la finele primului semestru, la 19,4 milioane euro la sfârşitul lunii septembrie.

"Revenirea economică a avut un ritm mai lent decât ne aşteptam. Acest fapt se reflectă în evoluţia afacerilor clienţilor noştri, în veniturile acestora, în tranzacţiile pe care aceştia le efectuează cu BCR", a declarat într-un comunicat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv al BCR.

Citit 859 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.