Mircea Geoană - dispus să cedeze şefia Senatului / PSD îl vrea pe Titus Corlăţean

Mircea Geoană - dispus să cedeze şefia Senatului / PSD îl vrea pe Titus Corlăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că nu a spus în SUA că este lider al opoziţiei, fostul preşedinte al PSD adăugând că dacă i se garantează că va fi înlocuit de un membru PSD, pleacă de la şefia Senatului, el menţionând însă că acestă schimbare este imposibilă. Preşedintele Senatului a ţinut să spună că nu are nicio înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu şi nici nu vrea să plece la alt partid.

El a mai spus că, din câte ştie, scânteia care a aprins scandalul de luni este faptul că "s-a încercat organizarea unei vizite în SUA, dar nu s-a reuşit". Geoană a spus că nu a înţeles de ce nu a fost sunat pentru organizarea acestei vizite, având în vedere că el a fost ambasador în SUA şi are contacte politice şi în media din SUA.

Mircea Geoană a declarat că nu a spus la Washington că este liderul opoziţiei din România. "Niciodată! M-aş fi făcut eu de râs", a spus Geoană, precizând că interlocutorii săi din SUA ştiu că el este fost preşedinte al PSD, fost candidat la Preşedinţie, social-democrat şi preşedinte al Senatului. "Oamenii ăia nu ştiu că liderii opoziţiei sunt Ponta şi Antonescu?", a întrebat, retoric, Geoană.

El a mai declarat că speră ca situaţia actuală de la Senat să fie "o furtună trecătoare". "Dacă cineva îmi garantează că poate numi în locul lui Geoană un alt social-democrat , sunt gata să fac acest pas", a spus Geoană, menţionând însă că nimeni nu îi poate garanta acest lucru este posibil, funcţia urmând să fie preluată de cei de la putere.

Geoană a mai povestit că în urmă cu trei luni a fost chemat la sediul partidului de către Victor Ponta, iar acesta l-a invitat la strângerea rândurilor în folosul PSD. "Am răspuns fără ezitare da, cu o condiţie: să mi se acorde respect". Geoană a spus că respect înseamnă să fie consultat în deciziile strategice ale formaţiunii, pentru că are experienţă ca preşedinte al PSD.

PSD a solicitat oficial, luni, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean. Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni.

Citit 862 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 13:05

1 comentariu

 • postat de Ciprian Salceanu
  Marți, 08 Noiembrie 2011 16:49
  Victor Ponta? Avea perfecta dreptate presedintele Basescu. Insul este infatuat si are o gandire infantila. Vrea cu orice pret sa-l inlature pe Geoana din partid. Este totala lipsa de respect fata de un Om care este un excelent diplomat, a fost ambasador in SUA, a condus PSD si acum este presedintele Senatului. Poate ceilalti PSD-isti o sa aiba mai multa minte. Daca Geoana va fi dat afara din PSD, acest partid se autodistruge prin contributia unor ilustri anonimi. Ponta sa nu se vada deja ca este Primministru. Se inseala amarnic. PSD cu astfel de conducatori va sta in Opozitie mult si bine, de altfel asa cum le-a prezis Basescu.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.