Camera Deputaţilor: Pensiile şi salariile vor fi îngheţate în 2012

Camera Deputaţilor: Pensiile şi salariile vor fi îngheţate în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 146 voturi "pentru", 104 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri, ordonanţa de urgenţă 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate. Unele dintre amendamentele depuse aparţin ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Astfel, un amendament al lui Ialomiţianu adoptat de plen prevede că în anul 2012 cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariile funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011.

Potrivit unui alt amendament al ministrului Finanţelor, în anul 2012 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

Comisia de buget a discutat, luni seară, în regim de urgenţă, această ordonanţă, după ce deputaţii coaliţiei din comisie s-au întâlnit cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Muncii şi cel al Finanţelor.

Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.

Citit 813 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2011 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.