Şef secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, reţinut de DNA

Şef secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, reţinut de DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie, pentru că a primit bani pentru a crea deţinuţilor condiţii favorabile, cum ar fi permisiunea de a introduce şi păstra în camerele de detenţie telefoanele mobile.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bucureşti îl acuză pe Virgil Mihuţ, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2011, inculpatul Mihuţ Virgil, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, a pretins şi primit în repetate rânduri, prin intermediari, sume de bani de la persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova pentru a le crea acestora condiţii favorabile de detenţie, cum ar fi permisiunea de a introduce şi păstra în camerele de detenţie a unor obiecte interzise, cum sunt telefoane mobile.

Inculpatului Mihuţ Virgil i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 14 decembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La aceeaşi dată, acesta urmează a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, învinuite pentru infracţiuni de corupţie.

La efectuarea unor activităţi din acest dosar, procurorii au fost sprijiniţi de ofiţeri din cadrul MAI-Direcţia Generală Anticorupţie.

Citit 1424 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.