Victor Ponta: Băsescu a fost mai grosolan decât de obicei

Victor Ponta: Băsescu a fost mai grosolan decât de obicei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul USL Victor Ponta a susţinut că la întâlnirea de la Cotroceni preşedintele Traian Băsescu a fost "mai grosolan decât e el de obicei", că a fost "nervos, plictisit" şi că a avut loc "un schimb de replici neplăcute". "Eu vreau să fiu corect, chiar dacă domnul Băsescu azi a fost chiar mai grosolan şi mai, cum să spun, mai iresponsabil decât e de obicei. Asta a fost impresia mea, dar eu sunt corect chiar şi cu cei incorecţi", a declarat Victor Ponta, după întâlnirea de miercuri dintre şeful statului şi liderii USL pe tema concluziilor summit-ului UE din 8-9 decembrie.

El fusese întrebat dacă şeful statului a fost de acord cu un guvern de tehnocraţi, precizând că poziţia preşedintelui a fost aceea de a nu respinge ideea.

"De la început... Nu-mi place să stau să povestesc. (...) Eu am mai fost la consultări cu domnia sa. E un preşedinte obosit, nervos, plictisit. Cred că nu avea niciun chef de dialog cu nimeni, nu doar cu noi. Am avut şi un schimb de replici neplăcute", a afirmat Ponta, fără a da alte detalii.

USL de acord cu referendum la alegeri

Liderul PSD Victor Ponta a precizat că la întâlnirea cu şeful statului opoziţia i-a spus acestuia că nu este de acord cu referendum de revizuire a Constituţiei simultan cu alegerile, în 2012, iar Traian Băsescu a răspuns că "domnul Oltean a vorbit de capul lui". Victor Ponta a spus că USL i-a propus preşedintelui adoptarea unui act normativ într-o majoritate calificată prin care puterea şi opoziţia să se angajeze că vor implementa şi respecta propunerile valabile acum la nivel european.

"Singura precizare foarte clară pe care i-am făcut-o preşedintelui este că nu vom fi niciodată de acord cu modificarea Constituţiei şi referendum comasat cu alegerile. Ne întreba de ce, se făcea că nu înţelege şi i-am explicat foarte clar: domnia sa a mai comasat o dată referendumul cu alegerile, cu 300 de parlamentari, ţineţi minte, dintr-un scop pur electoral, după care a uitat de ele. Nu avem nici acum 300 de parlamentari şi probabil nici n-o să avem", a spus Ponta.

El a explicat că, dacă ar fi comasate alegerile locale, cu cele generale şi cu referendumul privind guvernanţa fiscală, "categoric nu mai înţelege nimeni nimic".

"Deci. noi nu suntem de acord cu referendum odată cu alegerile. A înţeles preşedintele acest lucru. O să vedem. A spus că domnul Oltean a vorbit de capul lui, că nu îl reprezintă", a explicat Ponta.

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.