Peste 180.000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate începând din 1 noiembrie

Peste 180.000 de kilograme de obiecte pirotehnice, confiscate începând din 1 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de la serviciile Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat peste 110 infracţiuni, iar aproximativ 180.000 de kilograme de obiecte pirotehnice de peste 500.000 de euro au fost confiscate, în cadrul unei acţiuni vizând legalitatea derulării operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Măsurile au fost dispuse în cadrul acţiunii "Foc de artificii", desfăşurate la nivel naţional şi declanşate în 1 noiembrie de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR.

Acţiunea a fost demarată pentru a preveni, identifica şi combate evenimentele negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

De la declanşarea acţiunii şi până în prezent, poliţiştii de la serviciile arme, explozivi şi substanţe periculoase au făcut 1.344 controale, dintre care 373 la societăţi comerciale autorizate să efectueze operaţiuni cu articole pirotehnice, în urma cărora au fost constatate 111 infracţiuni în care sunt cercetate 106 persoane şi aplicate 19 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost confiscate aproximativ 180.000 de kilograme de obiecte pirotehnice, în valoare de peste 500.000 de euro.

La acţiunea care se va finaliza în 9 ianuarie, participă şi specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă.

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.