Următoarele două săptămâni: Temperaturi de 22 grade Celsius în Moldova

Următoarele două săptămâni: Temperaturi de 22 grade Celsius în Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Prognoza meteorologică întocmită de către specialişti arată că, în următoarele două săptămâni, vremea va fi în general caldă, dar în anumite regiuni vor exista perioade de instabilitate atmosferică mai pronunţată, în special în primele zile ale lunii mai, iar media temperaturilor maxime se va situa între 20 şi 26 grade Celsius.

Potrivit prognozei întocmite de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pe baza estimărilor realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată de la Reading (Anglia), în perioada 21 aprilie - 3 mai, în regiunea Moldova, vremea se va încălzi uşor şi, treptat, în prima parte a intervalului, apoi se va menţine relativ caldă pentru această perioadă, cu maxime în jurul valorii de 22 grade Celsius şi minime ce vor depăşi, în medie, 10 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunţată în primele zile, când vor fi posibile averse moderate cantitativ.

La munte, vremea se va încălzi până pe data de 26 aprilie, după care valorile termice nu vor mai avea variaţii importante şi se vor situa în apropierea normelor climatologice. În primele zile ale intervalului, sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi între 25 şi 30 aprilie.

Citit 952 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.