Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 180 voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi 26 abţineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal iniţiat de Crin Antonescu şi Victor Ponta, respingând toate amendamentele PDL şi UDMR.
Proiectul prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar, suplimentar, în judeţele în care minorităţile au peste 7 la sută reprezentare, acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar.
Pragul electoral a fost eliminat şi a fost adoptată o prevedere potrivit căreia delimitarea colegiilor va rămâne aceeaşi ca în 2008.
Deputaţii au respins amendamentele PDL privind reducerea numărului de parlamentari la 300, precum şi cele ale UDMR.
La dezbaterile generale, PDL a anunţat că, dacă nu se adoptă amendamentul privind reducerea numărului de parlamentari, nu susţine acest proiect, UDMR se abţine de la vot, iar grupul progresist şi cel al minorităţilor naţionale votează acest proiect.
În timpul dezbaterilor, mai mulţi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale au protestat, de la balcoanele sălii de şedinţă, faţă de adoptarea acestui proiect de lege.
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege. Textul legislativ urmează să fie trimis spre promulgare preşedintelui Traian Băsescu.

Citit 660 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de alfar Marți, 22 Mai 2012 16:08 Link la comentariu
  0
  0

  asta cu traseismul politic, chiar e o problema de onoare, cinste, imagine. legea acuza prostitutia. o timpenie, pentru ca aproape intotdeauna se face cu acordul partilor. in politica, prostitutia este un mod de viata, legal. alegatorii voteaza si dupa ceva perioada incep prostituari dupa interes a celor alesi. unde mai e acordul cu alegatorii?

  Raportează
 • postat de Alegator Marți, 22 Mai 2012 15:11 Link la comentariu
  0
  0

  Asa nu vor mai ajunge cei de pe locul 2 in parlament in defavoarea castigatorilor reali ai unui colegiu si nici ca judete din sudul Moldovei sa aiba reprezentanti ai maghiarilor in parlament.
  Ramane de vazut cat de bine vor fi taxati alesii in viitor de catre electorat.
  Era bun daca se adopta si un articol impotriva traseismului politic, dar nu ai sa vezi in viata asta. Doar asa si-au castigat majoritatea de-a lungul istoriei fiecare formatiune ce a succedat la putere.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.