Preţul pâinii ar putea creşte, din cauza scumpirii cerealelor

Preţul pâinii ar putea creşte, din cauza scumpirii cerealelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Producătorii din agricultură şi industria alimentară nu anticipează majorări de preţuri de peste 5 la sută la carne, în perioada următoare, dar au anunţat că produsele de panificaţie se vor scumpi întrucât cerealele din recolta veche sunt în continuare foarte scumpe.
"Majorările de preţuri la carne nu sunt proprii acestui sezon. Nu cred că vom asista la majorări substanţiale de preţuri la carne. Când spun substanţiale, mă refer la 5 la sută, care pentru mine este o creştere substanţială de preţ. Intuim creşteri de preţ în piaţa produselor de panificaţie pentru simplul motiv că cerealele din recolta veche sunt în continuare foarte scumpe, iar cele noi nu apărut încă", a declarat marţi Alexandru Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, prezent la un forum pe teme agricole.
El a arătat că toate celelalte input-uri pentru industria cărnii sunt în urcare, pe fondul majorării preţurilor cerealelor.
Jurconi a menţionat că atunci când preţurile cresc cu un anumit procent, cererea scade proporţional.
"Revenirea la un plafon de consum anterior este dificilă şi costă mai mult decât să creşti preţul respectiv. De aceea procesatorii nu cresc preţurile", a spus preşedintele Pro Agro.
El cere autorităţilor, printre altele, TVA redusă la produsele agroalimentare de bază şi controale eficiente ale Autorităţii Sanitar-Veterinare.

Citit 489 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2013 12:28

1 comentariu

 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 12 Martie 2013 12:34
  -Haaaaaaaa,haaaaaaaaa,haaaaaaaaaaaa!!!
  Tari de tot!Super mincinosi.Ceva timp in urma se ieftinea pt ca urma sa micsoreze TVA-ul.Cum era de asteptat =TACA mai romani,taca!Pai na ca in loc sa ieftinim ,mai marim un pic nu mult si asta doar din cauza ca TVA scade ca de nu scadea vezi Doamne piinea se dubla!Asa doar 10 bani nu mai mult!
  ROMANI AVETI CE MERITATI-BUCURATI-VA DE EI!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.