Actriţa Irina Petrescu a murit la Spitalul Elias

Actriţa Irina Petrescu a murit la Spitalul Elias
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actriţa Irina Petrescu a murit, marţi, la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferinţă, a declarat pentru Mediafax directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta. Irina Petrescu fusese transferată în urmă cu două săptămâni de la Spitalul de Urgenţă Floreasca la Spitalul Elias.

Irina Petrescu s-a născut pe 19 iunie 1941 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, promoţia 1963, la clasa profesorilor Ion Şahighian şi David Esrig.
S-a remarcat încă din timpul studenţiei, cel care a descoperit-o fiind regizorul Savel Stiopul. Acesta a chemat-o să dea probe pentru un proiect de film care nu s-a mai realizat, dar atunci a fost văzută de Liviu Ciulei, care a distribuit-o în rolul principal Ana Strejan din "Valurile Dunării" (1960).

Cunoscută pentru distincţia şi eleganţa sa, dar şi pentru frumuseţea sa clasică, Irina Petrescu a avut roluri importante în film, teatru radiofonic şi teatru TV, în regia unor nume de perstigiu ca: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Gheorghe Vitanidis, Mihai Iacob, Virgil Calotescu, Ion Popescu - Gopo, Dinu Tănase, Andrei Blaier, Manole Marcus, Iulian Mihu, Dan Piţa, Mircea Veroiu.

Citit 1209 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2013 13:17

1 comentariu

 • postat de Mihail
  Marți, 19 Martie 2013 15:10
  O actrita adevarata,un mare om de spirit,distinctia si modestia ii incununau un caracter si un talent cu totul remqarcabil;DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA , iar amintirea frumoasei sale cariere sa dainuie cat mai mult in timp!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.