FMI: Guvernul român pregăteşte o reformă globală a sistemului de sănătate

FMI: Guvernul român pregăteşte o reformă globală a sistemului de sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul României pregăteşte o reformă globală a sistemului de sănătate, reformă care va fi pusă în aplicare prin intermediul unei strategii ce va conţine principalele obiective de îndeplinit, dar şi termenele limită pentru realizarea acestora, se arată în raportul întocmit după ultimele evaluări din cadrul acordului preventiv cu România, publicat pe site-ul FMI.
În strategie vor fi menţionate clar măsurile propuse şi demersurile legislative care sunt necesare pentru atingerea acestor obiective. Principalul scop al reformei este de a creşte eficienţa cheltuielilor făcute în domeniul sănătăţii, de a spori eficienţa serviciilor medicale şi, drept urmare, de a îmbunătăţi rezultatele finale ale sistemului sanitar din România.
Pentru atingerea obiectivelor menţionate, Guvernul va stabili în primul rând un pachet de servicii medicale care vor fi finanţate de la bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile. De asemenea, acolo unde este posibil, serviciile medicale efectuate la nivelul spitalelor vor fi externalizate către policlinici şi cabinete medicale. Nu în ultimul rând, va fi reevaluat sistemul de finanţare a spitalelor, urmând să fie revizuite programele de sănătate publică.

Citit 636 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.