Victor Ponta: Nu vor fi mii de disponibilizări la CFR, dar sunt zone unde personalul nu se mai justifică

Victor Ponta: Nu vor fi mii de disponibilizări la CFR, dar sunt zone unde personalul nu se mai justifică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu vor fi disponibilizate mii de persoane la CFR Călători sau CFR Marfă, dar există totuşi zone în care personalul nu se mai justifică.

"Vreau să îmi exprim înţelegerea, solidaritatea cu cei care, eventual, se simt în pericol că nu mai rămâne toată lumea la CFR Călători sau la CFR Marfă. Nu vor fi, din câte ştiu eu, mii de disponibilizări, cum se anunţă pe la vreo televiziune, însă într-adevăr vor fi zone în care personalul nu-şi mai justifică - în special din zona auxiliară... De fapt eu am tot văzut că se doreşte o subvenţie mai mare. Subvenţia vine tot din banii oamenilor. Să nu creadă cineva că subvenţia vine din curtea Guvernului. Vine tot din banii oamenilor, adică trebuie să decidem. Luăm bani de la oameni şi dăm mai multă subvenţie la CFR sau încercăm să avem pierderi mai mici. Profit, din câte ştiu, nu are nimeni la Călători", a precizat premierul Victor Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a spus că pe agenda şedinţei figurează bugetele mai multor societăţi de transport feroviar şi că se vor căuta soluţii pentru diminuarea unor pierderi istorice, în special la CFR Călători.

"Căutăm soluţii pentru a mai rezolva din pierderile istorice, în special de la Călători, unde trebuie făcut ceva. Infrastructura are pierderi din cauza neîncasării datoriilor şi, la rândul ei, Infrastructura are datorii la furnizori. Deci o să vă rog în perioada aceasta, până pe 30, împreună cu ministrul Bugetului, să găsiţi soluţiile pentru ca societăţile să funcţioneze în continuare, cât se poate de bine", a transmis primul-ministru.

Citit 472 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2013 13:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.