Dan Voiculescu, la ieşirea de la DNA: Mi s-a spus că sunt complice

Dan Voiculescu, la ieşirea de la DNA: Mi s-a spus că sunt complice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Voiculescu a declarat luni, după ce a fost audiat în dosarul de şantaj în care sunt cercetaţi, printe alţii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, că anchetatorii i-au comunicat, cu acest prilej, că este complice.

"Mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi complice. Deci am fost, spun ei că sunt complice. Eu nu am nicio treabă cu dosarul ăsta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt puţin complicate. Părerea mea este următoarea:. este o încercare de intimidare a presei, o încercare care de mult este dorită (...) Nu avem de-a face nici măcar cu un şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de şase ani, conflict care nu are niciun fel de legătură cu penalul", a spus Voiculescu, la ieşirea de la DNA.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fondatorul Partidului Conservator a ţinut să îi transmită un mesaj şefului statului: "Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă", a spus Voiculescu, căruia îi lipsea o lentilă de la ochelarii de soare.

Dan Voiculescu a venit la DNA însoţit de avocaţii Sergiu Andon şi Gheorghiţă Mateuţ.

Dpă sosirea lui Voiculescu, un grup de zece persoane a venit în faţa sediului DNA, pentru a protesta faţă de "acţiunile procurorilor îndreptate împotriva posturilor Antena", dar şi faţă de Traian Băsescu şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Protestul s-a încheiat în jurul orei 12.00, după sosirea unui reprezentant al Jandarmeriei şi a unui negociator.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 25 iulie, că SC Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group şi SC Intact Publishing SRL.

Citit 583 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.