Preţul mall-ului Armonia Brăila, în faliment, redus cu încă 30 la sută, până la 10 milioane de euro

Preţul mall-ului Armonia Brăila, în faliment, redus cu încă 30 la sută, până la 10 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creditorii centrului comercial Armonia din Brăila, în faliment, au scăzut cu încă 30 la sută preţul la care vor să valorifice mall-ul, la 10 milioane euro, fără TVA, în condiţiile în care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat în faliment în 2011, a schimbat strategia de vânzare a proiectului Armonia Brăila, după ce în primăvara anului trecut nu a reuşit să găsească investitori dispuşi să plătească 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, după mai multe licitaţii competitive organizate pentru vânzarea mall-ului cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 metri pătraţi, în toamna trecută CITR a trecut la vânzarea prin negociere directă, pornind de la acelaşi preţ.

Cum nici prin această procedură nu au fost atraşi cumpărători, creditorii au decis să reducă preţul, investitorii fiind aşteptaţi din nou să depună ofertele de participare până pe 20 august. Preţul la care mall-ul a fost scos la vânzare anterior a fost de 14,85 milioane de euro.

Armonia Brăila, investiţie de 45 milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.

Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea oraşului Brăila.

Citit 1283 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2013 12:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.