Preţul mall-ului Armonia Brăila, în faliment, redus cu încă 30 la sută, până la 10 milioane de euro

Preţul mall-ului Armonia Brăila, în faliment, redus cu încă 30 la sută, până la 10 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Creditorii centrului comercial Armonia din Brăila, în faliment, au scăzut cu încă 30 la sută preţul la care vor să valorifice mall-ul, la 10 milioane euro, fără TVA, în condiţiile în care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat în faliment în 2011, a schimbat strategia de vânzare a proiectului Armonia Brăila, după ce în primăvara anului trecut nu a reuşit să găsească investitori dispuşi să plătească 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, după mai multe licitaţii competitive organizate pentru vânzarea mall-ului cu o suprafaţă închiriabilă de 29.500 metri pătraţi, în toamna trecută CITR a trecut la vânzarea prin negociere directă, pornind de la acelaşi preţ.

Cum nici prin această procedură nu au fost atraşi cumpărători, creditorii au decis să reducă preţul, investitorii fiind aşteptaţi din nou să depună ofertele de participare până pe 20 august. Preţul la care mall-ul a fost scos la vânzare anterior a fost de 14,85 milioane de euro.

Armonia Brăila, investiţie de 45 milioane de euro, a fost închis în vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat în faliment.

Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea oraşului Brăila.

Citit 1203 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2013 12:32

1 comentariu

 • postat de braileanul patriot
  Luni, 05 August 2013 14:10
  79.117.214.***
  Fiind brailean din tata in fiu de peste 200 de ani , locuind in Braila de peste 113 ani pe aceias strada,traind multe evenimente importante din viata orasului, ma consider indreptatit sa-mi dau cu parerea asupra celor doua active, respectiv Armonia Mall si hypermarket Pic. Consider ca la vanzarea celor doua active,primaria sa vina si ea cu o serie de facilitati,astfel incat ,cumparatorul sa fie interesat in recuperarea mai rapida a investitiei, aceste facilitati sa-i atraga pe potentiali investitori.Va dau un exemplu de facilitate.Scutirea de la plata impozitului pe teren si cladiri,actuale si cele ce se vor construi in viitor,pe o perioada de 20 de ani, cu conditia ca investitorul sa creeze ce putin 1000 de locuri de munca,garantate pe perioada scutirii de la plata impozitelor pe teren si cladirii.Daca va intereseaza si alte facilitati ce se mai pot aplica ,dati-mi un semn de viata.D-zeu sa ajute Braila si pe braileni.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.