ANI: Senatorul Sorin Roşca Stănescu - fals în declaraţii şi incompatibilitate

ANI: Senatorul Sorin Roşca Stănescu - fals în declaraţii şi incompatibilitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ANI a constatat că senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost în incompatibilitate până în martie, întrucât a fost şi administratorul unei firme, instituţia sesizând totodată Parchetul pentru că acesta nu a trecut în declaraţia de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România şi Elveţia.

Agenţia Naţională de Integritate arată, marţi, într-un comunicat de presă, că Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate de la preluarea mandatului în Parlament, în 19 decembrie 2012, până în 16 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Sorin Roşca Stănescu nu ar fi respectat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit cărora calitatea de senator este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţi comerciale.

ANI îl acuză pe Sorin Roşca Stănescu şi de fals în declaraţii, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 şi 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) deţinute de copiii minori ai acestuia la bănci din România şi Elveţia.

"Valoarea totală a activelor financiare (depozitelor) nemenţionate de Sorin Roşca Stănescu în declaraţiile de avere şi care se regăsesc la băncile aflate pe teritoriul României este de 63.638 de euro, iar valoarea conturilor deschise la o instituţie bancară din Elveţia este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 euro)", a precizat ANI în comunicatul citat.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să facă verificări în cazul lui Sorin Roşca Stănescu privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

De asemenea, ANI a sesizat şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, "având în vedere existenţa indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin Roşca Stănescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancționarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism".

Citit 472 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2013 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.