Pensiile românilor vor creşte cu 3,75 la sută din 2014

Pensiile românilor vor creşte cu 3,75 la sută din 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, i-a explicat, în şedinţa de guvern, premierului Ponta că pensiile vor fi indexate anul viitor luând în calcul inflaţia consemnată în 2012 şi nu cea de anul acesta, în contextul în care premierul subliniase că pensiile vor creşte în 2014 peste inflaţia actuală.

"Avem cea mai mică inflaţie, în scădere, însă pensiile o să crească, totuşi, cu cât am zis, anul viitor, cu aproape 3%...", a declarat Ponta la începutul şedinţei, însă Câmpeanu i-a atras atenţia că este vorba de o indexare cu 3,75%.

"3,75? Aşa darnici sunteţi?", s-a mirat premierul.

"Nu, domnule prim-ministru, se ia inflaţia pe anul trecut, din cauza aceasta", i-a răspuns ministrul.

"Bine. Dăm, că, slavă Domnului, la pensie chiar trebuie daţi bani, dar auzeam cu «inflaţia galopantă». «Inflaţia galopantă» e 1,8, e cea mai mică, cred, din foarte multe timpuri", a afirmat Ponta.

Şi în urmă cu o săptămână Ponta a afirmat că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent care va depăşi rata inflaţiei pe anul în curs.

"Vom reuşi anul viitor să indexăm şi pensiile. Nu s-a tăiat nicio pensie, dimpotrivă, o să crească pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflaţiei şi anul viitor vor fi indexate cu mai mult decât rata inflaţiei, pentru că inflaţia la sfârşitul anului va fi foarte mică. Noi aveam calculat iniţial 3 - 3,5 la sută şi rata inflaţiei undeva spre 2 la sută", a spus atunci Ponta.

Citit 1259 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2013 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.