Pensiile românilor vor creşte cu 3,75 la sută din 2014

Pensiile românilor vor creşte cu 3,75 la sută din 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, i-a explicat, în şedinţa de guvern, premierului Ponta că pensiile vor fi indexate anul viitor luând în calcul inflaţia consemnată în 2012 şi nu cea de anul acesta, în contextul în care premierul subliniase că pensiile vor creşte în 2014 peste inflaţia actuală.

"Avem cea mai mică inflaţie, în scădere, însă pensiile o să crească, totuşi, cu cât am zis, anul viitor, cu aproape 3%...", a declarat Ponta la începutul şedinţei, însă Câmpeanu i-a atras atenţia că este vorba de o indexare cu 3,75%.

"3,75? Aşa darnici sunteţi?", s-a mirat premierul.

"Nu, domnule prim-ministru, se ia inflaţia pe anul trecut, din cauza aceasta", i-a răspuns ministrul.

"Bine. Dăm, că, slavă Domnului, la pensie chiar trebuie daţi bani, dar auzeam cu «inflaţia galopantă». «Inflaţia galopantă» e 1,8, e cea mai mică, cred, din foarte multe timpuri", a afirmat Ponta.

Şi în urmă cu o săptămână Ponta a afirmat că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent care va depăşi rata inflaţiei pe anul în curs.

"Vom reuşi anul viitor să indexăm şi pensiile. Nu s-a tăiat nicio pensie, dimpotrivă, o să crească pensiile, s-au indexat anul acesta cu rata inflaţiei şi anul viitor vor fi indexate cu mai mult decât rata inflaţiei, pentru că inflaţia la sfârşitul anului va fi foarte mică. Noi aveam calculat iniţial 3 - 3,5 la sută şi rata inflaţiei undeva spre 2 la sută", a spus atunci Ponta.

Citit 1201 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2013 15:18

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 16 Octombrie 2013 22:54
  5.13.172.***
  NU EXISTA SI NU AU EXISTAT MARIRI DE SALARII SI PENSII DE CAND A APARUT CAPITALISMUL IN ROMANIA!
  REGULA NR 1 CAND EXISTA MARIRI REALE DE SALARII SI PENSII (DISCTIONAR REAL PTR PROSTII DE PARLAMENTARI IMPOTENTI POLITIC SI SOCIAL!)
  - DACA SI NUMAI DACA INFLATIA PE PARCURSUL INTR-UN AN SAU PRETURILE NU SAR PESTE UN ANUMIT PROCENT CUMULAR IN TOATE CHELTUIELILE GENERALE DE BUGET ALE UNEI FAMILII , IAR ACEST PROCENT ESTE SUB CEL DE MARIRE A VENITURILOR MARITE DE ANGAJATOR PRIVAT SAU DE STAT... MATEMATIC NU EXISTA NICI O MARIRE!

  Scumpesti gazele, lumina, caldura, alimentele... trag linie si vand ca de la 1 Ianuarie anul curent per total totul sare de 15% TU MA MINTI PE MINE SI-MI SPUI CA DAI LA PENSIONARI NICI 4%??? ESTI CRETIN INSULTANDU-MI INTELIGENTA MEA SI A ALTOR ROMANI CARE O AU!
  1
  0
  Raportează
 • postat de bugetara
  Miercuri, 16 Octombrie 2013 20:21
  89.136.6.***
  jogodii mincinoase ordinare, viata s-a scumput ,toate costurile s-au marit cu cel putin 25%, iar ei spun ca maresc pensiile cu 3, 4 procente, dar jegosii nu spun nimic de bugetarii care si suporta aceleasi scumpri din salarii mai mici decat pensiile!
  1
  1
  Raportează
 • postat de CLI
  Miercuri, 16 Octombrie 2013 17:03
  79.116.97.***
  3,75% ?Mai bine cu nimic decat chiorala cu acest procent ,sa se sterga madam Campenu cu ei undeva. Numai preturile la utilitati au crscut cu peste 15% ,la carne 25-50%,legume 30-50% ,ce mai manarie se face si cu inflatia ,sa dea guvernul bine,fiel-e binele in cap de mincimosi ordinari.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.