31 de maşini, avariate în tamponările de pe autostrada inaugurată joi. CNADNR, amendată
Foto: Sursa foto: stirileprotv.ro

31 de maşini, avariate în tamponările de pe autostrada inaugurată joi. CNADNR, amendată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponărilor produse, duminică dimineaţă, în Alba, pe sectorul de autostradă inaugurat joi, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Alba traficul rutier s-a reluat abia în jurul orei 16.00 pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza tamponărilor produse în cursul dimineţii, în urma cărora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.

Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Imediat după producerea accidentului, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 - pe vechea rută), pentru a face cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.

După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.

Reprezentanţii Infotrafic mai spun că administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Oficiali din Poliţie precizează că amenda a fost aplicată Secţiei Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează acea porţiune de autostradă.

Citit 876 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2013 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.