S-a mai stins o stea: Actorul Mihai Fotino a murit la vârsta de 83 de ani

S-a mai stins o stea: Actorul Mihai Fotino a murit la vârsta de 83 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde era internat de aproape o săptămână, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unităţii sanitare, medicul Dana Safta. Acesta a decedat după o lungă şi grea suferinţă.

"Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!", se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune abordând mai ales genul comediei. A debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din capitală.

La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

Citit 762 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2014 17:00

1 comentariu

 • postat de galatean
  Luni, 13 Ianuarie 2014 17:22
  5.13.232.***
  S-a mai desprins o perla din putinele care au mai ramas pe sirag ! Mi-a inveselit copilaria ! Dumnezeu sa va aiba in paza, MAESTRE !
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.