Crucea de pe Caraiman va fi restaurată

Crucea de pe Caraiman va fi restaurată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crucea de pe Caraiman, desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, va intra într-un amplu proces de restaurare, autoritățile locale, împreună cu două asociații, lansând o campanie de strângere de fonduri sub sloganul ”Dați un ban pentru Caraiman”.

Consiliul Local Bușteni a semnat, în acest week-end, un protocol de parteneriat și colaborare cu două asociații, document în baza căruia se va realiza reabilitarea Crucii de pe Caraiman.

Conform protocolului, monumentul de pe vârful Caraiman, desemnat anul acesta de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce amplasată pe un vârf montan, va intra într-un amplu proces de ”restaurare, reabilitare, conservare și revitalizare”.

Crucea Caraiman, un monument istoric de valoare națională și universală construit între anii 1926 şi 1928 şi situat pe Vârful Caraiman, a fost desemnată, anul acesta, cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit site-ului Guinness World Record. Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munţii Bucegi, este un monument istoric clasat în grupa A (de valoare naţională şi universală), potrivit Listei Monumentelor Istorice alcătuite de Ministerul Culturii.

Citit 861 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2014 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.